Home

Γιάννης Μυλόπουλος

 • Behind The Cover

  Λένε πως «εν αρχή ην ο λόγος» με κάθε μήνυμα να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πίσω από τις λέξεις. Όταν διηγούμαστε ιστορίες, αυτόματα γινόμαστε φορείς μετάδοσης εμπειριών και αλληλεπίδρασης.

   

  Η κατανόηση της σύγχρονης επικοινωνίας προϋποθέτει την κοινωνική αρχή της παρατήρησης, βάση αίσθησης και αισθητικής αυτού του νοήματος. Η ψηφιακή – και μη – μορφή των πραγμάτων στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την μάθηση και τους ανθρώπους, εμπνέεται από το παράδειγμα της αφηγηματικής παραγωγής ερεθισμάτων (narrative storytelling).

   

  Το πλαίσιο σκέψης, συμπεριφοράς και εφαρμογής του FABRIKA αποτελεί πεδίο δημιουργίας μορφοποιημένης συμβουλευτικής ιδεών και κειμενογραφικής αποτύπωσης. H σύλληψη, η παραμετροποίηση αλλά και η οπτικοποίηση μιας φρέσκιας ιδέας συμβάλουν δυναμικά στον συστηματικό κορμό ενός ισχυρού περιεχομένου (content analysis).

   

  Η ρεαλιστική ικανότητα σύλληψης και κατασκευής εξατομικευμένων ιδεών περιεχομένου με αποδοτική διάρκεια είναι αποτέλεσμα καθοδήγησης και μεταφοράς δημιουργικότητας.

   

  Ο Γιάννης Μυλόπουλος βρίσκεται πίσω από την ταυτότητα του FABRIKA. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται συστηματικά με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Πτυχιούχος Marketing &  Επικοινωνίας με M.B.A. στη Στρατηγική Διοίκηση και MSc στην Οργανωσιακή Αλλαγή των Οργανισμών. Σπούδασε επίσης Κοινωνιολογία. Επικεντρώθηκε στην έρευνα της ευτυχίας και της δημιουργικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων σε σχέση με το ψηφιακό περιεχόμενο.

   

  Διδάσκει το μάθημα Στρατηγική Επικοινωνίας σε προπτυχιακό επίπεδο στους σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ. Eίναι επιστημονικός συνεργάτης και επισκέπτης καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει το μάθημα Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Ψηφιακές Τεχνολογίες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Πληροφοριών σε Ψηφιακό Περιβάλλον» του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Σχεδιάζει και παραδίδει την ενότητα Storytelling Coaching στο fellowship πρόγραμμα START Create Cultural Change του Goethe Institut Thesssaloniki σε υποτρόφους πολιτιστικούς διαχειριστές. Σκοπός του είναι να μπορεί να δημιουργεί αποτελεσματικά tailor-made προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (workshops & masterclasses) με θέμα το Creative Storytelling σε στελέχη επιχειρήσεων και εταιρειών επικοινωνίας αλλά και σε μεμονωμένους επαγγελματίες.

   

  Μελετάει, μαθαίνει, δίνει ενέργεια και φρεσκάρει διαρκώς το στυλ της δουλειάς μέσω της γραφής. Οι βραβευμένες προτάσεις του επιδιώκουν να φέρνουν νόημα ολοένα και περισσότερο στις εταιρικές συνεργασίες που αναζητούν να βελτιώνουν μια πειστική λύση στο απαιτητικό κομμάτι της κειμενογράφησης (creative copywriting).

   

  Στο προοδευτικό ταξίδι της προσαρμογής προς τη νέα δραστική αντίληψη, η αξιοποίηση της εικόνας-αλλαγής ανταποκρίνεται στη δική μας ιστορία. Ας τη γράψουμε μαζί!

  SHARE

  Καπουτσίνο Λάττε

  • Έναν Ελληνικό και έναν Αμερικάνο παρακαλώ

    Στο γνωστό σημείο. Δεν αλλάζει. Βγήκαμε ραντεβού όπως τότε. Ο χρόνος πέρασε, η νιότη έμεινε και η αγάπη κάνει ομόκεντρους κύκλους. Το 1979 σε μια φοιτητκή εκδρομή με το κόμμα, περάσαμε το πρώτο σαββατοκύριακο της κοινής μας ζωής. Από τότε; Σχεδόν σαράντα χρόνια, δύο ήπειροι, τρία παιδιά και ένα εγγόνι.

     

    Το όνομα μου δεν μπορούσαν να το καταλάβουν αμέσως. Τζάσμιν! Όταν ακούγανε ότι είμαι Ελληνοαμερικανίδα με κοιτούσανε καχύποπτα. «Τι δουλειά θέλει αυτή εδώ τώρα; Μα καλά, ο δικός μας που πάει και μπλέκει, θα τα φάει τα μούτρα του. Μήπως είναι της Υπηρεσίας…» Ερωτήματα και εμπόδια πολλά για χρόνια. Ούτε σήμερα είμαι πλήρως προσαρμοσμένη. Στη Νέα Υόρκη νιώθω ξένη και στην Αθήνα αλλοδαπή. Αν δεν ήσουν εσύ να με προστατεύεις δε θα φτιάχναμε χωριό.

     

    Και μετά ήρθαν οι ταραχές. Αυτές που βάλανε την Ελλάδα στο μικροσκόπιο της κρίσης. Μου ‘πες να φύγουμε, να πάμε αλλού. Για το μέλλον των παιδιών και των εγγονών. Όχι τόσο για μας. Εγώ σου ‘πα δεν το κουνάω ρούπι. Δεν πάω πουθενά. Κανείς δε θα με διώξει απ’ τον τόπο μου. Και αυτό σε γέμισε ακόμα περισσότερη δύναμη. Προετοιμάστηκες. Οχυρώθηκες. Πάλεψες. Και φυσικά δικαιώθηκες. Όταν οι άλλοι τρέχανε να σωθούν, βγάζοντας χρήματα στο εξωτερικό, κλείνοντας τις δουλειές τους με νευρικούς ρυθμούς, εσύ επέστρεφες με επιτυχία και αναγνώριση.

     

    Ήξερες ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει έξω. Το είδες. Το διαισθάνθηκες. Το μυρίστηκες και το έκανες πράξη. Το FetaOne ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης και γαστρονομικού πλούτου σε νοικοκυριά και συνταγές. Τα τυροκομικά και γαλακτομικά capital controls πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

     

    Είμαι μια Αμερικανίδα που μιλάει ελληνικά κι εσύ ο δικός μου Έλληνας που ταξιδεύει συνέχεια, πίνοντας Αμερικάνο. Και οι δύο θέλουμε τον καφέ μας ζεστό, όπως αχνίζει στωικά η φλόγα της σχέσης. Κανένα χιλιόμετρο δε στάθηκε ικανό να μας χωρίσει. Όσο χαθήκαμε άλλο τόσο βρεθήκαμε. Δε βαρεθήκαμε. Πεισμώσαμε από έρωτα διαρκείας. Θέλει και χρειάζεται αρωγή στη συνοχή του πάθους, που λες κι εσύ.

     

    «Έναν Eλληνικό και έναν Αμερικάνο παρακαλώ». Μόλις παρήγγειλα και σε περιμένω στο τραπέζι μας. Σου γράφω δυο – τρία λόγια στο χαρτί, έτσι για να περάσει η ώρα. Όχι από συνήθεια, ούτε από βαρεμάρα. Από λαχτάρα να σε δω, όπως εκείνη τη βροχερή Πέμπτη των 70s στο δικό μας σοκάκι στην Πλάκα. Α, να ‘σαι! Ήρθες. Παραμένεις λεβεντόπαιδο. Πόσο γρήγορα περνάει η ώρα. Λεω να μην κάνω κουβέντα για το χρόνο. Αυτός μας άφησε προ πολλού.

   Close