Home

Γιάννης Μυλόπουλος

 • Behind The Cover

  Λένε πως «εν αρχή ην ο λόγος» με κάθε μήνυμα να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πίσω από τις λέξεις. Όταν διηγούμαστε ιστορίες, αυτόματα γινόμαστε φορείς μετάδοσης εμπειριών και αλληλεπίδρασης.

   

  Η κατανόηση της σύγχρονης επικοινωνίας προϋποθέτει την κοινωνική αρχή της παρατήρησης, βάση αίσθησης και αισθητικής αυτού του νοήματος. Η ψηφιακή – και μη – μορφή των πραγμάτων στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την μάθηση και τους ανθρώπους, εμπνέεται από το παράδειγμα της αφηγηματικής παραγωγής ερεθισμάτων (narrative storytelling).

   

  Το πλαίσιο σκέψης, συμπεριφοράς και εφαρμογής του FABRIKA αποτελεί πεδίο δημιουργίας μορφοποιημένης συμβουλευτικής ιδεών και κειμενογραφικής αποτύπωσης. H σύλληψη, η παραμετροποίηση αλλά και η οπτικοποίηση μιας φρέσκιας ιδέας συμβάλουν δυναμικά στον συστηματικό κορμό ενός ισχυρού περιεχομένου (content analysis).

   

  Η ρεαλιστική ικανότητα σύλληψης και κατασκευής εξατομικευμένων ιδεών περιεχομένου με αποδοτική διάρκεια είναι αποτέλεσμα καθοδήγησης και μεταφοράς δημιουργικότητας.

   

  Ο Γιάννης Μυλόπουλος βρίσκεται πίσω από την ταυτότητα του FABRIKA. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται συστηματικά με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Πτυχιούχος Marketing &  Επικοινωνίας με M.B.A. στη Στρατηγική Διοίκηση και MSc στην Οργανωσιακή Αλλαγή των Οργανισμών. Σπούδασε επίσης Κοινωνιολογία. Επικεντρώθηκε στην έρευνα της ευτυχίας και της δημιουργικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων σε σχέση με το ψηφιακό περιεχόμενο.

   

  Διδάσκει το μάθημα Στρατηγική Επικοινωνίας σε προπτυχιακό επίπεδο στους σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ. Eίναι επιστημονικός συνεργάτης και επισκέπτης καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει το μάθημα Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Ψηφιακές Τεχνολογίες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Πληροφοριών σε Ψηφιακό Περιβάλλον» του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Σχεδιάζει και παραδίδει την ενότητα Storytelling Coaching στο fellowship πρόγραμμα START Create Cultural Change του Goethe Institut Thesssaloniki σε υποτρόφους πολιτιστικούς διαχειριστές. Σκοπός του είναι να μπορεί να δημιουργεί αποτελεσματικά tailor-made προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (workshops & masterclasses) με θέμα το Creative Storytelling σε στελέχη επιχειρήσεων και εταιρειών επικοινωνίας αλλά και σε μεμονωμένους επαγγελματίες.

   

  Μελετάει, μαθαίνει, δίνει ενέργεια και φρεσκάρει διαρκώς το στυλ της δουλειάς μέσω της γραφής. Οι βραβευμένες προτάσεις του επιδιώκουν να φέρνουν νόημα ολοένα και περισσότερο στις εταιρικές συνεργασίες που αναζητούν να βελτιώνουν μια πειστική λύση στο απαιτητικό κομμάτι της κειμενογράφησης (creative copywriting).

   

  Στο προοδευτικό ταξίδι της προσαρμογής προς τη νέα δραστική αντίληψη, η αξιοποίηση της εικόνας-αλλαγής ανταποκρίνεται στη δική μας ιστορία. Ας τη γράψουμε μαζί!

  SHARE

  Καρέ Στροφή

  • “Η καρέκλα”

   Πίσω στο χρόνο βρίσκεται η καρέκλα. Η δική μου καρέκλα, όπως συνηθίζα να λέω. Ή μάλλον η δική μας. Δύσκολο να ξεχάσω τη Φιλιώ. Μου λείπει πολύ αλλά είμαι σε φάση που έχω αρχίσει να συμφιλιώνομαι μαζί της. Στην αρχή την κακολόγησα. Εκνευρίστηκα και στεναχωρέθηκα. Αμέσως μετά τη λύπη και το θρήνο, το γύρισε σε θυμό το μέσα μου.

    

   Τις προάλλες που πήγα στο χωριό, ανέβηκα στην καρέκλα μόνη. Είχα να σκαρφαλώσω από τότε που μας άφησε. Για έναν δικό της κόσμο. Γιατί όπως αφηγούνταν και υποστήριζε, δεν τη χωρούσε το μέρος αυτό. Αναζητούσε ένα πιο αταξινόμητο περιβάλλον.

    

   Μπορεί και να χει δίκιο τελικά. Απελευθερώθηκε και λυτρώθηκε. Και τώρα μας κουνάει το χέρι από ψηλά. Μας κάνει πλάκα κιόλας, κατάλαβες. Από μικρή έτσι ήταν. Με χαρακτήρα και αυτονομία. Σαν τα πουλιά τα ταξιδιάρικα! Τη ζήλεψα για λίγο. Και παλι άρχισα να κλαίω μετά.

    

   Αυτή τη φορά “πιάστηκα” πολύ στην καρέκλα μας. Τι σου είναι ο βράχος τελικά. Τίποτα άλλο από ένα περιστρεφόμενο μάτι. Εκείνο που δε χαρίζει μόνο την απέραντη θέαση. Αλλά την επιβάλει με το μαγνητισμό του.

    

   Έτσι δεν ήθελε; Το πέτυχε. Καληνύχτα αγαπημένη κολλητούλα. Θα σε δω στο ραντεβού μας. Εκεί ψηλά, στο αβέβαιο και αμοιβαίο συννεφάκι. Λίγο παρακάτω από την κοιλάδα των αισθήσεων. Ξες εσύ!

    

   Φωτογραφία: Arte Di Tre 

  Close