Home

Γιάννης Μυλόπουλος

 • Behind The Cover

  Λένε πως «εν αρχή ην ο λόγος» με κάθε μήνυμα να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πίσω από τις λέξεις. Όταν διηγούμαστε ιστορίες, αυτόματα γινόμαστε φορείς μετάδοσης εμπειριών και αλληλεπίδρασης.

   

  Η κατανόηση της σύγχρονης επικοινωνίας προϋποθέτει την κοινωνική αρχή της παρατήρησης, βάση αίσθησης και αισθητικής αυτού του νοήματος. Η ψηφιακή – και μη – μορφή των πραγμάτων στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την μάθηση και τους ανθρώπους, εμπνέεται από το παράδειγμα της αφηγηματικής παραγωγής ερεθισμάτων (narrative storytelling).

   

  Το πλαίσιο σκέψης, συμπεριφοράς και εφαρμογής του FABRIKA αποτελεί πεδίο δημιουργίας μορφοποιημένης συμβουλευτικής ιδεών και κειμενογραφικής αποτύπωσης. H σύλληψη, η παραμετροποίηση αλλά και η οπτικοποίηση μιας φρέσκιας ιδέας συμβάλουν δυναμικά στον συστηματικό κορμό ενός ισχυρού περιεχομένου (content analysis).

   

  Η ρεαλιστική ικανότητα σύλληψης και κατασκευής εξατομικευμένων ιδεών περιεχομένου με αποδοτική διάρκεια είναι αποτέλεσμα καθοδήγησης και μεταφοράς δημιουργικότητας.

   

  Ο Γιάννης Μυλόπουλος βρίσκεται πίσω από την ταυτότητα του FABRIKA. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται συστηματικά με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Πτυχιούχος Marketing &  Επικοινωνίας με M.B.A. στη Στρατηγική Διοίκηση και MSc στην Οργανωσιακή Αλλαγή των Οργανισμών. Σπούδασε επίσης Κοινωνιολογία. Επικεντρώθηκε στην έρευνα της ευτυχίας και της δημιουργικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων σε σχέση με το ψηφιακό περιεχόμενο.

   

  Διδάσκει το μάθημα Στρατηγική Επικοινωνίας σε προπτυχιακό επίπεδο στους σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ. Eίναι επιστημονικός συνεργάτης και επισκέπτης καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει το μάθημα Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Ψηφιακές Τεχνολογίες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Πληροφοριών σε Ψηφιακό Περιβάλλον» του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Σχεδιάζει και παραδίδει την ενότητα Storytelling Coaching στο fellowship πρόγραμμα START Create Cultural Change του Goethe Institut Thesssaloniki σε υποτρόφους πολιτιστικούς διαχειριστές. Σκοπός του είναι να μπορεί να δημιουργεί αποτελεσματικά tailor-made προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (workshops & masterclasses) με θέμα το Creative Storytelling σε στελέχη επιχειρήσεων και εταιρειών επικοινωνίας αλλά και σε μεμονωμένους επαγγελματίες.

   

  Μελετάει, μαθαίνει, δίνει ενέργεια και φρεσκάρει διαρκώς το στυλ της δουλειάς μέσω της γραφής. Οι βραβευμένες προτάσεις του επιδιώκουν να φέρνουν νόημα ολοένα και περισσότερο στις εταιρικές συνεργασίες που αναζητούν να βελτιώνουν μια πειστική λύση στο απαιτητικό κομμάτι της κειμενογράφησης (creative copywriting).

   

  Στο προοδευτικό ταξίδι της προσαρμογής προς τη νέα δραστική αντίληψη, η αξιοποίηση της εικόνας-αλλαγής ανταποκρίνεται στη δική μας ιστορία. Ας τη γράψουμε μαζί!

  SHARE

  Instant Inspiration

  • Κάδρο Γωνία

    Κάπου κάπου κρυφοκοίταζε με αμηχανία, εστιάζοντας στη μισογδαρμένη ξύλινη γωνία που με μανία σκάλιζε το χειμερινό κύμα δεκαετίες τώρα, μπας και εμφανιστεί η καλή του. Πέρασε πολύς κόσμος δίχως να προδίδει την ταυτότητα του. Κανένα πρόσωπο δε φαινόταν τόσο όμορφο όσο αυτό που είχε κατά νου για το κάδρο του. Μάλλον ήταν κι αυτή μια αδικοχαμένη προσμονή. Μια μεγάλη υπόσχεση που δεν πρόλαβε καλά καλά να ειπωθεί. Ούτε καν να ξεδιπλωθεί. Ξεθώριασε γρήγορα γιατί ξεπλύθηκε με μανία στην πρώτη σταγόνα του Σεπτέμβρη. Ελεύθερη, αποξηραμένη και θαλασσινή. Αποτελείωσε τον διπλό ελληνικό μέτριο, καταβρόχθισε με τη μία τη σπιτική πορτοκαλόπιτα της Λενιώς και σήκωσε τη βαλίτσα. Το πλοίο σφύριξε με το λιμάνι να βρίσκεται σε παράκρουση και τους τελευταίους ταξιδιώτες του καλοκαιριού να παρακαλάνε για λίγη ανεμελιά ακόμη. Δεν τους άκουσε κανείς! Η επιστροφή στην πατρίδα έμοιαζε πιο μεγάλη από ποτέ. Αποφάσισε να παρατείνει τη γλύκα της μοναξιάς ανοίγοντας την αγαπημένη συσκευασία με τα πουράκια Caprice Παπαδοπούλου. Ο Μάρτιν μπορεί να είναι Γερμανός αλλά κάπου εκεί στις μικρές Κυκλάδες βρήκε έναν δικό του τόπο. Πηγαία έμπνευση και ακράτητη δημιουργία πήγαιναν κι ερχόντουσαν, για χάρη του ευρυγώνιου, χωρίς ιδιαιτερες αναμονές διαρκείας όπως παλιότερα. Κι όμως ένιωσε προδομένος…

   Close