Home

Γιάννης Μυλόπουλος

 • Behind The Cover

  Λένε πως «εν αρχή ην ο λόγος» με κάθε μήνυμα να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πίσω από τις λέξεις. Όταν διηγούμαστε ιστορίες, αυτόματα γινόμαστε φορείς μετάδοσης εμπειριών και αλληλεπίδρασης.

   

  Η κατανόηση της σύγχρονης επικοινωνίας προϋποθέτει την κοινωνική αρχή της παρατήρησης, βάση αίσθησης και αισθητικής αυτού του νοήματος. Η ψηφιακή – και μη – μορφή των πραγμάτων στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την μάθηση και τους ανθρώπους, εμπνέεται από το παράδειγμα της αφηγηματικής παραγωγής ερεθισμάτων (narrative storytelling).

   

  Το πλαίσιο σκέψης, συμπεριφοράς και εφαρμογής του FABRIKA αποτελεί πεδίο δημιουργίας μορφοποιημένης συμβουλευτικής ιδεών και κειμενογραφικής αποτύπωσης. H σύλληψη, η παραμετροποίηση αλλά και η οπτικοποίηση μιας φρέσκιας ιδέας συμβάλουν δυναμικά στον συστηματικό κορμό ενός ισχυρού περιεχομένου (content analysis).

   

  Η ρεαλιστική ικανότητα σύλληψης και κατασκευής εξατομικευμένων ιδεών περιεχομένου με αποδοτική διάρκεια είναι αποτέλεσμα καθοδήγησης και μεταφοράς δημιουργικότητας.

   

  Ο Γιάννης Μυλόπουλος βρίσκεται πίσω από την ταυτότητα του FABRIKA. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται συστηματικά με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Πτυχιούχος Marketing &  Επικοινωνίας με M.B.A. στη Στρατηγική Διοίκηση και MSc στην Οργανωσιακή Αλλαγή των Οργανισμών. Σπούδασε επίσης Κοινωνιολογία. Επικεντρώθηκε στην έρευνα της ευτυχίας και της δημιουργικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων σε σχέση με το ψηφιακό περιεχόμενο.

   

  Διδάσκει το μάθημα Στρατηγική Επικοινωνίας σε προπτυχιακό επίπεδο στους σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ. Eίναι επιστημονικός συνεργάτης και επισκέπτης καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει το μάθημα Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Ψηφιακές Τεχνολογίες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Πληροφοριών σε Ψηφιακό Περιβάλλον» του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Σχεδιάζει και παραδίδει την ενότητα Storytelling Coaching στο fellowship πρόγραμμα START Create Cultural Change του Goethe Institut Thesssaloniki σε υποτρόφους πολιτιστικούς διαχειριστές. Σκοπός του είναι να μπορεί να δημιουργεί αποτελεσματικά tailor-made προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (workshops & masterclasses) με θέμα το Creative Storytelling σε στελέχη επιχειρήσεων και εταιρειών επικοινωνίας αλλά και σε μεμονωμένους επαγγελματίες.

   

  Μελετάει, μαθαίνει, δίνει ενέργεια και φρεσκάρει διαρκώς το στυλ της δουλειάς μέσω της γραφής. Οι βραβευμένες προτάσεις του επιδιώκουν να φέρνουν νόημα ολοένα και περισσότερο στις εταιρικές συνεργασίες που αναζητούν να βελτιώνουν μια πειστική λύση στο απαιτητικό κομμάτι της κειμενογράφησης (creative copywriting).

   

  Στο προοδευτικό ταξίδι της προσαρμογής προς τη νέα δραστική αντίληψη, η αξιοποίηση της εικόνας-αλλαγής ανταποκρίνεται στη δική μας ιστορία. Ας τη γράψουμε μαζί!

  SHARE

  Instant Inspiration

  • Κοκτέιλ Φλώρα

    Η αγωνία ήταν μεγάλη, σχεδόν έκδηλη, αλλά το καμουφλάζ της σιωπής έχει να δώσει πολλά ακόμη. Ο Παύλος δεν είναι καθόλου σίγουρος αν πήρε τελικά τη σωστή απόφαση. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν μαρτύριο. Ένα πραγματικό βασανιστήριο του μυαλού. Ένα τραμπολίνο ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη της καρδιάς που δεν του αξίζει. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, με την μισή από αυτή να σπρώχνει τη συνείδηση όλο και πιο πολύ προς τον μεγάλο έρωτα του για τη Φλώρα. “Αν δεν έρθεις, τελειώσαμε” ήταν οι τέσσερις τελευταίες λέξεις που φωτογράφισε η μνήμη του στο προχθεσινό Skype call, δίχως να τον αφήσουν σε ησυχία καμία στιγμή της μέρας αλλά και της νύχτας. Τελειώνοντας τη δουλειά από το εστιατόριο, αποφάσισε να πλατσουρίσει κάνοντας έναν μεγάλο περίπατο στην παραλία του νησιού. Ένα ξυπόλυτο τσιγάρο δρόμος και μια παγωμένη φιάλη μεθυστικού Ασύρτικου τον βγάλανε μέχρι το ξημέρωμα. Με τα μάτια κοκκινισμένα από την κούραση και τη φρίκη της αναμονής να μην παλεύεται άλλο, είδε την τελευταία μαγική αιγαιοπελαγίτικη Ανατολή. Η φωνή του συναισθήματος θα δημιουργούσε μια παραληρηματική ηχώ! Η απόφαση είχε κλειδώσει στιγμιαία την όποια εξέλιξη των σχεδίων. “Τις αλλαγές τις προκαλείς, δε θα έρθουν από μόνες τους, είναι μοναχικές και φοβούνται”, έλεγε η μάνα του. Και με αυτά τα γλυκά λόγια έπεσε ξερός και ανήμπορος, δηλώνοντας παραίτηση στο να βγάλει τη δουλειά από πάνω του. Το σεφόρουχο του, μετά από σχεδόν δεκαοχτώ ώρες, έστεκε περήφανα αρωματισμένο από το χθεσινοβραδινό κοκτέιλ μπαχαρικών…

     

   Close