Home

Γιάννης Μυλόπουλος

 • Behind The Cover

  Λένε πως «εν αρχή ην ο λόγος» με κάθε μήνυμα να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πίσω από τις λέξεις. Όταν διηγούμαστε ιστορίες, αυτόματα γινόμαστε φορείς μετάδοσης εμπειριών και αλληλεπίδρασης.

   

  Η κατανόηση της σύγχρονης επικοινωνίας προϋποθέτει την κοινωνική αρχή της παρατήρησης, βάση αίσθησης και αισθητικής αυτού του νοήματος. Η ψηφιακή – και μη – μορφή των πραγμάτων στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την μάθηση και τους ανθρώπους, εμπνέεται από το παράδειγμα της αφηγηματικής παραγωγής ερεθισμάτων (narrative storytelling).

   

  Το πλαίσιο σκέψης, συμπεριφοράς και εφαρμογής του FABRIKA αποτελεί πεδίο δημιουργίας μορφοποιημένης συμβουλευτικής ιδεών και κειμενογραφικής αποτύπωσης. H σύλληψη, η παραμετροποίηση αλλά και η οπτικοποίηση μιας φρέσκιας ιδέας συμβάλουν δυναμικά στον συστηματικό κορμό ενός ισχυρού περιεχομένου (content analysis).

   

  Η ρεαλιστική ικανότητα σύλληψης και κατασκευής εξατομικευμένων ιδεών περιεχομένου με αποδοτική διάρκεια είναι αποτέλεσμα καθοδήγησης και μεταφοράς δημιουργικότητας.

   

  Ο Γιάννης Μυλόπουλος βρίσκεται πίσω από την ταυτότητα του FABRIKA. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται συστηματικά με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Πτυχιούχος Marketing &  Επικοινωνίας με M.B.A. στη Στρατηγική Διοίκηση και MSc στην Οργανωσιακή Αλλαγή των Οργανισμών. Σπούδασε επίσης Κοινωνιολογία. Επικεντρώθηκε στην έρευνα της ευτυχίας και της δημιουργικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων σε σχέση με το ψηφιακό περιεχόμενο.

   

  Διδάσκει το μάθημα Στρατηγική Επικοινωνίας σε προπτυχιακό επίπεδο στους σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ. Eίναι επιστημονικός συνεργάτης και επισκέπτης καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει το μάθημα Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Ψηφιακές Τεχνολογίες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Πληροφοριών σε Ψηφιακό Περιβάλλον» του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Σχεδιάζει και παραδίδει την ενότητα Storytelling Coaching στο fellowship πρόγραμμα START Create Cultural Change του Goethe Institut Thesssaloniki σε υποτρόφους πολιτιστικούς διαχειριστές. Σκοπός του είναι να μπορεί να δημιουργεί αποτελεσματικά tailor-made προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (workshops & masterclasses) με θέμα το Creative Storytelling σε στελέχη επιχειρήσεων και εταιρειών επικοινωνίας αλλά και σε μεμονωμένους επαγγελματίες.

   

  Μελετάει, μαθαίνει, δίνει ενέργεια και φρεσκάρει διαρκώς το στυλ της δουλειάς μέσω της γραφής. Οι βραβευμένες προτάσεις του επιδιώκουν να φέρνουν νόημα ολοένα και περισσότερο στις εταιρικές συνεργασίες που αναζητούν να βελτιώνουν μια πειστική λύση στο απαιτητικό κομμάτι της κειμενογράφησης (creative copywriting).

   

  Στο προοδευτικό ταξίδι της προσαρμογής προς τη νέα δραστική αντίληψη, η αξιοποίηση της εικόνας-αλλαγής ανταποκρίνεται στη δική μας ιστορία. Ας τη γράψουμε μαζί!

  SHARE

  Καρέ Στροφή

  • To τελευταίο αντίο

   Λίγο πριν πιάσουμε λιμάνι αράξαμε αγκαλιασμένοι. Σχεδόν παραμυθιασμένοι. Είπες να ακούσουμε το αγαπημένο Last Goodbye. Το τραγούδι μας. Καθισμένοι χιαστί με μέτωπα σφιχτά. Το ένα πάνω στο άλλο σαν σε αόρατο πέπλο τριμμένης χρυσόσκονης μπερδεμένης με μπόλικη αγάπη.

    

   Μετά βγήκαμε έξω. Βαρεθήκαμε τα παλιά δερμάτινα καθίσματα. Η μυρωδιά του ξεφτισμένου άρχισε να είναι ενοχλητική. Μαζί και ο απέναντι πενηντάρης που δεν είχε με τι να ασχοληθεί και κρυφοκοίταζε με κουτσομπολίστικη διάθεση μέσα από την κλειδαρότρυπα του Facebook. Αυτή ήταν η πρόφαση. Γιατί στην πραγματικότητα η παραξενιά του είχε άλλον αποδέκτη. Εμάς και τη στάση του σώματος μας, βγάζοντας τις κρυφές «σέλφι» του.

    

   Η κατάρρευση δεν άργησε να έρθει. Ο αέρας χτυπούσε δυνατά. Ξεσπάσαμε ο ένας πάνω στον άλλον. Οι σιλουέτες δέθηκαν σε μια κοινή καμπύλη. Ο ανεκδιήγητος είπε να το γυρίσει στο «φυσικό». Το κουτσομπολιό και η περιέργεια δεν έχουν ταμπέλες. Είναι ένα μήνυμα με διαφορετικό μέσο. Δεν μας πειράζει. Κανένας δε θα μας πάρει τη στιγμή. Ούτε εκείνα τα διάσπαρτα και αδιάκριτα βλέμματα που διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια κλεμμένη ματιά. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Είναι πολύ μεγάλη γι αυτούς. Δε μας νοιάζει. Είμαστε ένα. Φαίνεται από παντού. Θάλασσα, ουρανό και στεριά.

    

   Ο ήχος του πλοίου προδίδει την άφιξη νέων συναισθημάτων. «Για καλό είναι» μου λες σε ένα παθιασμένο φιλί που ρούφηξε το μισοτελειωμένο δάκρυ. Ο αλατισμένος αέρας σκόρπισε πέρα δώθε τη γλύκα των καλόφροντισμένων μαλλιών σου. Αμέσως θυμήθηκα την μέρα που σε ερωτεύτηκα. Ήταν το χάδι από τις τρίχες που αναμείχθηκε ευθαρσώς στο τότε άσπρο πανί του προσώπου μου.

    

   Αλλαγή πλεύσης, αλλαγή θέσης, αλλαγή σχέσης. Τα καταφέραμε. Φτερούγισμα καρδιάς. Κανένα εμπόδιο. Μόνο επιβράβευση. Όπως εσύ ξέρεις να σπέρνεις κι εγώ να θερίζω. Από τότε είμαστε ένα. Από εδώ και στο εξής θα είμαστε τρεις. Συνέργεια αγάπης στο 90′. Νέος τόπος. Ανάλαφρος μα καθόλου ζοφερός. Τελευταίο αντίο πριν τη νέα ζωή, λίγο πριν σπάσουν τα νερά. Το περίμενες;

    

   Το iPod συνεχίζει να παίζει. Ίχνη νωχελικής βελόνας. Το βινύλιο συνοδεύει έναν ψηφιακό κόσμο. Βαλμένο στην τσέπη μας. Ο Καναδός καλλιτέχνης και μουσικός Pilotprist το ξέρει καλά. Το θυμόμαστε σε κάθε αγκαλιά. Και οι τρεις. Πλέον. Το νησί κατέφτασε στα πόδια μας. Μας υποδέχεται όπως ακριβώς το φανταστήκαμε. Μακριά από τα φώτα της πόλης και τον θόρυβο του δρόμου. Κοντά στο ιδεατό για τη στιγμή. Δε θα μας την πάρει κανείς. Σχεδόν την αγγίξαμε.

    

   Φωτογραφία: Arte Di Tre

  Close