Home

The Architect Show: Η Επόμενη Μέρα

Γιάννης Μυλόπουλος

 • Behind The Cover

  Λένε πως «εν αρχή ην ο λόγος» με κάθε μήνυμα να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πίσω από τις λέξεις. Όταν διηγούμαστε ιστορίες, αυτόματα γινόμαστε φορείς μετάδοσης εμπειριών και αλληλεπίδρασης.

   

  Η κατανόηση της σύγχρονης επικοινωνίας προϋποθέτει την κοινωνική αρχή της παρατήρησης, βάση αίσθησης και αισθητικής αυτού του νοήματος. Η ψηφιακή – και μη – μορφή των πραγμάτων στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την μάθηση και τους ανθρώπους, εμπνέεται από το παράδειγμα της αφηγηματικής παραγωγής ερεθισμάτων (narrative storytelling).

   

  Το πλαίσιο σκέψης, συμπεριφοράς και εφαρμογής του FABRIKA αποτελεί πεδίο δημιουργίας μορφοποιημένης συμβουλευτικής ιδεών και κειμενογραφικής αποτύπωσης. H σύλληψη, η παραμετροποίηση αλλά και η οπτικοποίηση μιας φρέσκιας ιδέας συμβάλουν δυναμικά στον συστηματικό κορμό ενός ισχυρού περιεχομένου (content analysis).

   

  Η ρεαλιστική ικανότητα σύλληψης και κατασκευής εξατομικευμένων ιδεών περιεχομένου με αποδοτική διάρκεια είναι αποτέλεσμα καθοδήγησης και μεταφοράς δημιουργικότητας.

   

  Ο Γιάννης Μυλόπουλος βρίσκεται πίσω από την ταυτότητα του FABRIKA. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται συστηματικά με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Πτυχιούχος Marketing &  Επικοινωνίας με M.B.A. στη Στρατηγική Διοίκηση και MSc στην Οργανωσιακή Αλλαγή των Οργανισμών. Σπούδασε επίσης Κοινωνιολογία. Επικεντρώθηκε στην έρευνα της ευτυχίας και της δημιουργικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων σε σχέση με το ψηφιακό περιεχόμενο.

   

  Διδάσκει το μάθημα Στρατηγική Επικοινωνίας σε προπτυχιακό επίπεδο στους σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ. Eίναι επιστημονικός συνεργάτης και επισκέπτης καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει το μάθημα Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Ψηφιακές Τεχνολογίες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Πληροφοριών σε Ψηφιακό Περιβάλλον» του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Σχεδιάζει και παραδίδει την ενότητα Storytelling Coaching στο fellowship πρόγραμμα START Create Cultural Change του Goethe Institut Thesssaloniki σε υποτρόφους πολιτιστικούς διαχειριστές. Σκοπός του είναι να μπορεί να δημιουργεί αποτελεσματικά tailor-made προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (workshops & masterclasses) με θέμα το Creative Storytelling σε στελέχη επιχειρήσεων και εταιρειών επικοινωνίας αλλά και σε μεμονωμένους επαγγελματίες.

   

  Μελετάει, μαθαίνει, δίνει ενέργεια και φρεσκάρει διαρκώς το στυλ της δουλειάς μέσω της γραφής. Οι βραβευμένες προτάσεις του επιδιώκουν να φέρνουν νόημα ολοένα και περισσότερο στις εταιρικές συνεργασίες που αναζητούν να βελτιώνουν μια πειστική λύση στο απαιτητικό κομμάτι της κειμενογράφησης (creative copywriting).

   

  Στο προοδευτικό ταξίδι της προσαρμογής προς τη νέα δραστική αντίληψη, η αξιοποίηση της εικόνας-αλλαγής ανταποκρίνεται στη δική μας ιστορία. Ας τη γράψουμε μαζί!

  The Architect Show: Η Επόμενη Μέρα

  • Όταν ο Βασίλης Μπαρτζώκας από την εταιρεία Design Ambassador μου πρότεινε αν θα ήθελα να συμμετέχω στο δεύτερο TheArchitectShow, η πρώτη μου αντίδραση ήταν σχετικά αιφνιδιαστική. Τι δουλειά μπορεί να είχα εγώ ανάμεσα σε αρχιτέκτονες, product designers και εταιρείες υλικών, σκέφτηκα προς στιγμήν! Όμως τόσο κράτησε, μονάχα μια στιγμή. Γιατί την αμέσως επόμενη, είχα ήδη πάρει την απόφαση μου. Από τις γρηγορότερες και αποτελεσματικότερες σκέψεις που έκανα ποτέ. Τώρα που πέρασαν λίγο οι μέρες και σβήσανε τα φώτα από το live – γιατί στα social media γίνεται χαμός ακόμα – τολμώ να πω ότι η αίσθηση ήταν μοναδική με μια σημαντική υποθήκη για μελλοντική ανάπτυξη και επέκταση.

    

   Η εμπειρία από το συγκεκριμένο event στο συνεδριακό χώρο της Hellexpo στο Μαρούσι (γιατί δεν είναι ούτε συνέδριο, ούτε έκθεση, ούτε ένα meetup από επαγγελματίες κοινού ενδιαφέροντος) είναι όπως και το μισό περιεχόμενο της ομιλίας μου – μια ιστορία δηλαδή που βασίζεται στο αφήγημα ενός νοήματος και απευθύνεται στη δημιουργική Ελλάδα. Αυτή που πρωτοπορεί, εργάζεται, αναθεωρεί και συμβάλλει με όραμα για την νεωτεριστική εξωστρέφεια. Με προσωπικό στυλ, αισθητική στην εργασία και καινοτομία σκέψης.

    

   Δύο γεμάτες μέρες σε μια φιέστα του design και της σχεδιαστικής νοοτροπίας μέσα από μια παραγωγή και ένα creative direction για ρεσιτάλ ενορχήστρωσης. Ομιλητές, εταιρείες, γραφεία, εκθέτες, ξενοδοχεία, σύμβουλοι, δημιουργικοί, φωτογράφοι, εικαστικοί, φοιτητές, καλαίσθητοι κύριοι και κυρίες και φυσικά αρχιτέκτονες σύνδεσαν με τον τρόπο τους το πιο «ντιζαϊνάτο» πρώτο Σαββατοκύριακο του πλέον φρέσκου μήνα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την πρώτη μέρα και αντίστοιχα από τη δεύτερη μέρα του πιο must event της σαιζόν!

    

   Το περιεχόμενο της ομιλίας του FABRIKA Mini Masterclass κινήθηκε σε δύο άξονες. Το Coaching και το Storytelling. Ο συνδυαστικός χαρακτήρας τους επιχείρησε να ενσωματώσει το Management Επιχειρηματικότητας με τη Στρατηγική Επικοινωνίας που χρειάζεται να υπάρχει στην νέα ιδιότητα του οραματιστή αρχιτέκτονα. Η νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού επινοεί διαρκώς καινοτόμες τεχνικές και διαδραστικές συμπεριφορές στον πολιτισμό της καθημερινότητας μας, επηρεάζοντας την ανάλυση περιεχομένου που έχουμε να παραδώσουμε ως έκφραση δημιουργικής στρατηγικής που μετεξελίσσει την ενσυναίσθηση μιας επιχειρηματικής δεξιότητας.

    

   To Coaching Storytelling είναι αυτό που φιγουράρει με εντυπωσιασμό για τις συνθήκες της πρωτοποριακής αντίληψης στο πλαίσιο εργασίας. Διαδικασίες και αξίες κατασκευασμένες από ανθρώπους για ανθρώπους μέσω σεναρίων που εκτελούνται με σκοπό την αλληλουχία μιας ολοκληρωμένης ιστορίας. Και η ιστορία δεν είναι άλλη από την επαγγελματική διαμόρφωση ταυτότητας του νέου χαιρετισμού στρατηγικής αναθεώρησης για ένα φρέσκο προσδιορισμό χάραξης αρχιτεκτονικής προσωπικότητας. Για να βλέπουμε το τοπίο για το οποίο εργαζόμαστε και παράγουμε υπηρεσίες με μια διαφορετική και πολλές φορές ανατρεπτική ματιά που εμποδίζει τη στατική σκέψη.

    

   Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε με το πιο θετικό πρόσημο λέγοντας χίλια μπράβο σε όλους τους συντελεστές και τους ανθρώπους που εργάστηκαν για λογαριασμό αυτού του θαυμάσιου αποτελέσματος. Η γιορτή της Αρχιτεκτονικής και του Design έβαλε τις βάσεις για το πλέον άρτιο και οργανωμένο summit που θα μπορούσε να υπάρχει στην Ελλάδα! Συγχαρητήρια επίσης στις εταιρείες – χορηγούς του event αλλά και σε όλα τα ψηφιακά μέσα που κάλυψαν με αναπαραγωγή περιεχομένου με τον πιο αποδοτικό και επικοινωνιακό τρόπο την δημιουργική και παραγωγική ιδέα της Design Ambassador και του Archisearch σε συνεργασία με την Medexpo ως προς την οργάνωση και της Bllend για το σχεδιασμό του experience concept.

    

   Θα ήθελα να κλείσω αναφέροντας ένα απόσπασμα από την ομιλία μου, σημειώνοντας πως «ο κόσμος δεν είναι κάποιοι άλλοι, αλλά εμείς αναπτύσσοντας την επιχειρηματική πλευρά του εαυτού μας, με τα ταλέντα που καθοδηγούμε και φυσικά με τις ιστορίες που αφηγούμαστε». Συνεπώς, ίσως η ώρα της αλλαγής που ξεκινάει ο επαναπροσδιορισμός και η επανασύσταση του προσωπικού και επαγγελματικού μας χαρακτήρα χρειάζεται μια αναθεώρηση ως προς τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού διαφωτισμού της αρχιτεκτονικής και του σύγχρονου Design Of Things. Βασίλη σ’ ευχαριστώ πολύ! Μέχρι τον επόμενο Μάιο, τα highlights του video θα είναι στο repeat…

  Close